• Sign in to Neowin Faster!

    Create an account on Neowin to contribute and support the site.

  • 0
Sign in to follow this  

Windows XP x64 Uxtheme Patch

Question

Si    11

As the actual patch disappeared from the other thread, I'm posting a new one :)

x64uxtheme.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0
hoppy    0

Is this patch backwards-compatible ... for 32-bit systems? Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Gibwar    0

Ooooh thank you thank you...!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
PioneerColin    0

:( Thankyou! Is this ....for 32Bit? :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
_I am Reptar    35

Just use the 32bit one if you have 32 bit holy.

This is for 64bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
zey    0

Sweet the dll works, but I couldn't get the bat installer to work nor replacer. So I had to replace the file myself in safe mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
n3urotic    0

This BAT file deletes the wrong DLLCACHE location

AND

deletes your Windows sound effects

why?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Si    11

^ Sorry if it deletes the wrong place. It works for me on a fresh install, I assumed it would be the same for other machines.

About the sounds - I can't stand them so my batch file deletes them for me when I install, in order to save some clicks. Notice how the lines are REM'd out so they won't do anything to your machine ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
ross206    0

i dont know how to install this patch can i get directions? :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
mrchetsteadman    473

The **** dont work! :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Si    11

The **** dont work! :angry:

I can assure you it does.

The only installation steps I do are to extract the dll and batch file somewhere (keeping them in the same folder) and run the batch file. Click cancel on the dialog which will pop up after a few seconds. Then reboot.

That is exactly what I do on a fresh install, maybe your install has something different going on?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
veener88    0

This zip file is not working. I went to down load it and it seems to be corrupt and I can not open the file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
mikey    0

Why does it deltree your media files?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
thagame    0

Is this patch backwards-compatible ... for 32-bit systems? Thank you.

you do know they released a 32bit patch a long time ago

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Si    11

Why does it deltree your media files?

It doesn't...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Xahid    5,247

Does themes also requred to be 64bit ?

sorry, after applying patch, all themes just show black n white, except Windows default theme!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
L3thal    2

No, all themes done for XP SP2 work for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
jackc1990    0

cant download it?

corrupt file.. any ideas.. need a new download link

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
cyraxeon    0

i tried uxpatcher 5.0, neowin uxpatcher 4.0, and everything else i could find, i didnt want to run stylexp because i like to keep unneccesary software to a minimum (and its interface is just plain ugly). after nothing worked i installed stylexp, copied the uxtheme.dll from the system32 and syswow64 folders, uninstalled it and replaced the files with the ones i had copied.

Seems to be working for now.

heres my version of x64

aboutwin.png

feel free to try the files i have and let me know if it works:

x64uxTheme.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
cyraxeon    0

i tried uxpatcher 5.0, neowin uxpatcher 4.0, and everything else i could find, i didnt want to run stylexp because i like to keep unneccesary software to a minimum (and its interface is just plain ugly). after nothing worked i installed stylexp, copied the uxtheme.dll from the system32 and syswow64 folders, uninstalled it and replaced the files with the ones i had copied.

Seems to be working for now.

heres my version of x64

aboutwin.png

feel free to try the files i have and let me know if it works:

x64uxTheme.zip

ok so that didnt work after i restarted...

but i did get it to work eventually, i replaced the file on my webserver with the new one x64uxTheme.zip

YOU HAVE TO DO IT IN SAFE MODE!!! or it wont work... theres also a utility to disable file protection (not sure if its required... but i turned it off anyway)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Fry.    0

Hey i have a question, how do you get to that "about windows" window, i've been searching for it but can't find it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
r5a    0

go to start > run.

type winver. hit okay.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
fiziks    0

I gather that this installer doesn't quite work.. to install uxtheme (modified, for x64):

1. reboot in safe mode

2. rename C:\WINDOWS\system32\uxtheme.dll to C:\WINDOWS\system32\uxtheme.old

3. copy modified uxtheme.dll (just extract the dll from this archive, ditch the installer) to system32 (there's also a uxtheme.dll in C:\WINDOWS\syswow64\, I don't think it's a good idea to touch this one)

4. restart normally and viola, navigate to deviantart.com visual styles and hack that shell

(one should know already but, to add visual styles; one must copy a .msstyles/.theme file to C:\WINDOWS\resources\themes\ and double click the .msstyle or .theme to activate it after files are placed in ...\themes\ ..don't forget to install the required fonts and such also)

theres also a utility to disable file protection (not sure if its required... but i turned it off anyway)

I left the file protection utility untouched, in safe mode it appears windows won't complain

Edited by fiziks

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Slimy    13

Since this is only for XP, anyone have a Vista one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
TinFoil    0

It looks like XP x64 Service Pack 2 broke this one. Right now I'm stuck with Luna :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
LVirus    0

I would like to know if there is patch for X64 SP2 OS .. please? :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.