• Sign in to Neowin Faster!

    Create an account on Neowin to contribute and support the site.

Sign in to follow this  

Uxtheme installation under Windows XP/2003

Recommended Posts

Vice    1,593
i mean page #1 of this guide fyi. read it. looks like you did NOT.

585127628[/snapback]

I did, Look I didnt know which theme file to get in the first place, so before troubling u I tried the one under SP2.. now I did then use the CORRECT file and do what was said on the 1st page, .. with the file switcher thing and everything but it didnt work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

try restoring your orginal file(s) and try again.

everybody managed to get it working, either using the nw replacer or the manual method. so i'm sure it's not on my end nor the applications' fault.

tell us what you did, step by step.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vice    1,593
try restoring your orginal file(s) and try again.

everybody managed to get it working, either using the nw replacer or the manual method. so i'm sure it's not on my end nor the applications' fault.

tell us what you did, step by step.

585127647[/snapback]

ok, I tried the neowin autopatcher. it patched it. I restarted - it didnt work

I went to the site and got one of the SP2 files that had same numbers as my version... I renamed the old uxtheme.dll in my system32 folder to uxtheme.old replaced that with the new one rebooted - it didnt work.

Then I came here and asked, larney gave me a link to a uxtheme.dll file that was for my specific build. I then used the replacer program (not the rename to .old way of doing it) to replace the file. then I rebooted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Larney    0

WinMacLin, try searching your whole computer for ALL uxtheme files and deleting them all apart from the ONE C:\Windows\System32 called uxtheme.dll

Then post a picture of Start -> Run -> Winver (we need to know the language of your computer as well like English or Russian or whatever) so me and insasnekiwi can direct you to the right file. Then me or insanekiwi can explain to you how to replace the file :)

Lets do it slowly step by step

Share this post


Link to post
Share on other sites
digitalgimpus    0

I reinstalled my OS yesterday, and used the MS CD to update to SP2 (quicker than download).

For some reason, I can't get this working. Is something different from the CD SP? I've never had a problem before performing this patch *ever*.

I've searched all my HD's for "uxtheme", and the only file is in system32.

Something is very strange. I've tried every patched uxtheme.dll file available on the net... none have worked. No errors, but not success.

I've done this dozens of times. The only thing different was usng the CD to update to SP2 from Windows XP (no SP).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vice    1,593

ok I did the search and removed the one that was not in the system32 folder redid everything and nothing not a sausage..

Here is the screenshot just a thing of note, this is an OEM copy.

post-70022-1103478121.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vice    1,593

Just like to thank larney :) he PM helped me out and its all up and running now thanks :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Larney    0
Just like to thank larney :) he PM helped me out and its all up and running now thanks :D

585128727[/snapback]

Anytime (Y)

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0
Just like to thank larney :) he PM helped me out and its all up and running now thanks :D

585128727[/snapback]

oh my. how brave. do you mind telling us that exactly the problem WAS?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Larney    0
oh my. how brave. do you mind telling us that exactly the problem WAS?

585129043[/snapback]

No need to be like that insanekiwi. The problem was the i386 service pack files were over-writing the uxtheme.dll due to Windows File Protection.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ge_generation    0

Thanks insanekiwi for the guide! I am really enjoying my new desktop FINALLY without StyleXP. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Larney    0

Yep, StyleXP sucks (N)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vice    1,593
oh my. how brave. do you mind telling us that exactly the problem WAS?

585129043[/snapback]

Brave? :laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

wfp? hah. this doesn't happens when using replacer/neowin's uxtheme app properly. an wfp dialog should pop up and you press keep the modded file. easy as that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Larney    0
wfp? hah. this doesn't happens when using replacer/neowin's uxtheme app properly. an wfp dialog should pop up and you press keep the modded file. easy as that.

585132144[/snapback]

No, the service pack files overwrite the patched file when you reboot which it says nothing about in your guide (which many people have problems with). Now stop being so rude as alot of people like to know what files they are replacing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

well fine. write it down in your guide. nobody told me they had problems with wfp because there is no problem with it. the default xp will give you a wfp dialog and then you simply keep the replaced file. and it won't get replaced upon a reboot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dansx6    0

Maybe you guys can help me out also. I have tried to use the Neowin Multipatcher but I keep getting an error message that says there are NT setup files in C:\Windows and it is not recommended that I continue. When I click OK the application closes. I have tried using replacer but after I follow the instructions and click Y/enter it starts up then stops with an error that the UXTHEME.dll could not be found. When I look in system32 I find the UXTHEME.dll v. 6.0.2900.2180 which is the version that I downloaded to patch the original file with. Even though it is in system32 I am unable to change my VS except to the MS XP styles.

I have disabled wfp.

Any help would be appreciated.

WINVER 5.1 (build 2600.xpsp_sp2rtm.040803-2158 : Service Pack 2)

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

hrm, it sounds like the patch worked flawlessly. did you try doubleclicking the msstyle?

Share this post


Link to post
Share on other sites
dansx6    0

Yes. I checked the msstyle and I even downloaded it again. It is in the correct place etc. I tried several different msstyles and none of them worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

did you put them in C:\WINDOWS\Resources\Themes so they show up in the desktop properties?

but theyshould pop up if you doubleclick them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dansx6    0

they are in C:\windows\resources\themes. I have tried to access them with the properties dialog and by double-clicking them directly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Larney    0

dansx6, search for all files called:

uxtheme

on ALL your hard-drives. Delete them all apart from the one named uxtheme.dll in C:\Windows\System32 Download this: http://67.21.149.202:8080/repository/Patch...900.2180_EN.rar Rename uxtheme.dll to uxtheme.dll.old and move the patched uxtheme.dll into C:\Windows\System32 then Reboot and try a theme. If it still doesn't work respond here

insanekiwi, its the problem with when the service pack files replace the files upon restart and some people have had problems with it, sorry if my post sounded nasty I was just explaning what the problem was :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

your windows version says xpsp_sp2rtm..hrm

newest patcher:

so you used this one: http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=140707 ?

manual way:

did you get the uxtheme.dll in your OS language (http://www.is-pimp.com/insanekiwi/neowin/uxtheme/windows%20xp/sp2/) ?

@Larney: alrighty right, i'm about to hit the road (6:30pm here) so you can do the uxtheme nightshift for me now :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rafael    1

The DLL is not the problem if he cannot even see the themes in the drop-down list. This seems to be a common problem without a definite explaination... UxStyle will hopefully resolve this when it becomes public.

NOTE: Had to re-reg; Posting privs. on account Rafael were removed.

Old screenie:

UxStyle_Preview.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Larney    0
@Larney: alrighty right, i'm about to hit the road (6:30pm here) so you can do the uxtheme nightshift for me now :rofl:

585134980[/snapback]

Sure thing (Y)

Uxtheme Rafael, just making sure he does everything right and I wonder you took away your priveliges. dansx6, what themes do you see on the appearances tab when you try and use a different theme?

Rafael: nice screenshot (Y)

Edited by Larney

Share this post


Link to post
Share on other sites
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.