• Sign in to Neowin Faster!

    Create an account on Neowin to contribute and support the site.

Sign in to follow this  

Uxtheme installation under Windows XP/2003

Recommended Posts

frogger    1

i tryd this but upon rebooting when i logged on it gave me an error message about uxtheme.dll not being a good copy or somethin like that, luckily, through the task manager i was able to change it back to the regular uxtheme.dll. I am very weary about trying it again. Could somebody give me instructions about waht i did wrong and how to fix it. Thnx in advance.

-frogger

Share this post


Link to post
Share on other sites
msg43    0
i tryd this but upon rebooting when i logged on it gave me an error message about uxtheme.dll not being a good copy or somethin like that, luckily, through the task manager i was able to change it back to the regular uxtheme.dll.  I am very weary about trying it again. Could somebody give me instructions about waht i did wrong and how to fix it.  Thnx in advance.

-frogger

584945315[/snapback]

just use the neowin pathcer. Link on the fron't page of the form sorry for spelling tried

Share this post


Link to post
Share on other sites
yoshiki    0

i have done this patch already.. but when i choose the appearance theme i wanted.. an error window pop up appeared "the visual styles could not be loaded because the file failed to load."

how do i solve this problem? i tried 2 themes (metallic shade and codeopus).. didnt work at all..

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

did you get the right uxtheme.dll file??

Share this post


Link to post
Share on other sites
yoshiki    0
did you get the right uxtheme.dll file??

585001335[/snapback]

i have attached a pic of my winver.. i downloaded 5.1.2600.1100.rar, not sure if its right..

after installing that... i run replacer.. copied the original uxtheme from windows then replace it with the 1 i downloaded..

pls advise.

TIA.

post-51999-1101645401.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
EYP0097    0

I'd hate to sound like a complete beginner at this, but I'm lost with which .dll I have to get. I thought I had gotten the right one, but I get the error message the one guy was getting.

Here's my windows info:

Version 5.1 (Build 2600.xpsp2_gdr.040517-1325 : Service Pack 1

Any help would be greatly appreciated. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

sp2_gdr? never heard ofthis before? whats your OS language? note: the uxtheme patch isn#t availabel for ALL languages.

Share this post


Link to post
Share on other sites
EYP0097    0
sp2_gdr? never heard ofthis before? whats your OS language? note: the uxtheme patch isn#t availabel for ALL languages.

585007258[/snapback]

What do you mean? English?

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

yes, english, french etc.

i'm just curious because i haven't seen sp2_gdr before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
EYP0097    0
yes, english, french etc.

i'm just curious because i haven't seen sp2_gdr before.

585007278[/snapback]

All I know is I got the XP cd from my compter teacher back when I was in my senior year. I speak english, I am from Pennsylvania. I can update it and everything, just not register. It is XP Professional, if that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

well, is it english xp professional?

Share this post


Link to post
Share on other sites
EYP0097    0
well, is it english xp professional?

585007306[/snapback]

Yes

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

got all the latest updates installed ( sp2 final that is)? because i can't really tell the version from that sp2_gdr. i'm googling for it atm.

Share this post


Link to post
Share on other sites
EYP0097    0
got all the latest updates instaleld (even sp2)? because i can't really tel lthe version from that sp2_gdr. i'm googling for it atm.

585007317[/snapback]

Thats the thing, I tried SP2 when it had come out, but I had to re-install XP because it literally had my computer acting like it was a 233mHz processor. So no, I don't have it. I was hoping not to ever have it again.

I have every possible update, excluding SP2, on this machine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0

so you have sp1? or just xp w/o any updates?

edit: i now know that gdr means General Distribution Releases.

Share this post


Link to post
Share on other sites
EYP0097    0
so you have sp1? or just xp w/o any updates?

edit: i now know that gdr means General Distribution Releases.

585007326[/snapback]

Yes, I have SP1 and everything else. All 30 or 40 of them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
leesmithg    226

I used the patching utility for uxtheme from windowsX, works fine.

:yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
EYP0097    0
I used the patching utility for uxtheme from windowsX, works fine.

:yes:

585007341[/snapback]

It isn't the pather, that worked great, I just don't know what .dll I was supposed to get. I didn't read into them to well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
insanekiwi    0
I used the patching utility for uxtheme from windowsX, works fine.

:yes:

585007341[/snapback]

oh ya, i totally forgot about that. i'm still half asleep. try the official patcher first. less work, same effort.

http://download.neowin.net/nw_uxtheme.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
EYP0097    0
sp1 final i guess then?

i'd go for http://67.21.149.118:8080/repository/Patch...1.2600.1106.rar

585007345[/snapback]

I'll give it a shot, and I'll let you know how things turned out.

*edit*

Hey, thanks a lot man. It works fine now. I appreciate the effort you put in for me.

Edited by EYP0097

Share this post


Link to post
Share on other sites
yoshiki    0
you have sp2 rtm aka final. you need one of these files:

http://67.21.149.118:8080/repository/Patch...ndows%20XP/SP2/

i suppose your OS is english. so you need the EN one.

585006747[/snapback]

thanks alot! it worked already.. but then the size of my top right buttons changed size already.. dunno what went wrong.. better than nothing anyway.. thanks once again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
austinhavican    0

this worked wonderfully, thank you very much for this guide.

A++++

austin

Share this post


Link to post
Share on other sites
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.