• Sign in to Neowin Faster!

    Create an account on Neowin to contribute and support the site.

Sign in to follow this  

Vista - Tips, Tricks & Tweaks

Recommended Posts

blanger    0
Try right click -> Save Target As...

:happy:

There is no "Save Target As" option when I right click on the recycle bin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Herby    3
There is no "Save Target As" option when I right click on the recycle bin.

Not on the Recycle Bin,.. I ment on the download link. :D

Which file saves as a blank document?!?

Share this post


Link to post
Share on other sites
blanger    0
Not on the Recycle Bin,.. I ment on the download link. :D

Which file saves as a blank document?!?

When I right click on "RecycleBin.zip" I get the following options:

Open link in a new window

Open link in new tab

Bookmark this Link

Save Link

Send Link

Copy Link Locations

Properties

When I click on Save Link" it saves a blank white icon to my desktop and when I click on it I get the following message"

Windows cannot open the file "index.php" (why that is what the link says I don't know"

To open the file Windows needs to know what program you want to open it with.

When I right clicked on the recyclebin.zip file when I used Vista Businees it opened without a problem. Now I'm using Vista Ultimate, I don't know if that has anything to dowith it though, it shouldn't.

Thanks for your help by the way!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Herby    3
When I right click on "RecycleBin.zip" I get the following options:

Open link in a new window

Open link in new tab

Bookmark this Link

Save Link

Send Link

Copy Link Locations

Properties

When I click on Save Link" it saves a blank white icon to my desktop and when I click on it I get the following message"

Windows cannot open the file "index.php" (why that is what the link says I don't know"

To open the file Windows needs to know what program you want to open it with.

When I right clicked on the recyclebin.zip file when I used Vista Businees it opened without a problem. Now I'm using Vista Ultimate, I don't know if that has anything to dowith it though, it shouldn't.

Thanks for your help by the way!

Hmmm,.. what happens when you select Open Link in New Window or Open Link in New Tab?

Share this post


Link to post
Share on other sites
blanger    0
Hmmm,.. what happens when you select Open Link in New Window or Open Link in New Tab?

Clicking on open link in a new tab did it! Strange that that's what fixed the problem,

Thank you!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vice    1,593

As the OS is booting press F8 as if you are entering the Safe Mode menu, go to Disable Driver Signing and for that session driver signing will be deactivated this will allow you to use ... unsigned drivers. For instance Windows XP drivers in Vista. Some drivers from Windows XP do work in Vista but they may cause instability so only use this tip if you really need it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Herby    3
Clicking on open link in a new tab did it! Strange that that's what fixed the problem,

Thank you!!

:huh: :blink: :| :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
ivan31174    0
I'm having a problem with the RecycleBin.zip file which is supposed to allow an unnamed recycle bin. When I save the file it saves as a blank document, there's nothing there.

I didn't have the problem when I was using the Vsta beta, now that I'm using finished Vista Ultimate I can't get the file.

this is very simple, right click on the recycle bin then left click rename now press space bar now left click on the desk top. your done! :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Impact    0

That works! lol. Good first post.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Computer Guru    3

Thanks for the link Herby!! I love your guide :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
enf0rcer2k2    0

I am having a problem with MinUnMinAll

I copied the .exe to the c:\ and put a shortcut into my quick launch but almost every time I have to click on it twice for it to work - not a quick double click but two single clicks.

Anyone else have this problem?

Edit: And once it finally shows the desktop, it takes about 3 clicks to open something in the task bar ie. FireFox

Edit 2: How can I restore the original Show Desktop shortcut? Because I deleted it after putting the shortcut to MinUnMinAll there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rolandb5    0

Sometimes you need to press twice, because one of your windows is already minimalised. It first brings up all windows (first click), and then brings them down (second click)

Does someone have the same program, but then only with a minimalize functionality? So a Minall instead of a MinUnMinall?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sam    22

Some people have had signing in issues with Windows Live Messenger...

Here is a fix :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
xpgeek    5
Some people have had signing in issues with Windows Live Messenger...

Here is a fix :)

Hmmm, could that be the reason my router goes absolutely crazy when I use utorrent too? No UPnP, manual port forwarded, same problem with Azereus too, router drops the connection and resets like crazy, literally like once every two minutes. Only when bit torrenting, never does it any other time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sam    22
Hmmm, could that be the reason my router goes absolutely crazy when I use utorrent too? No UPnP, manual port forwarded, same problem with Azereus too, router drops the connection and resets like crazy, literally like once every two minutes. Only when bit torrenting, never does it any other time.

You could always give it a try, nothing to lose really.

Share this post


Link to post
Share on other sites
thepit    0

Ok I got a small problem when i open my computer and the lef hand side where my favorite links there is none I set it to defult and still nothing :( any way to fix this. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
thepit    0

never mind i am a dumass i did not read the readme with the no short arrow trick.

Share this post


Link to post
Share on other sites
crasher31    0

Does anyone know how to hide a drive? I have a drive that I want to hide (like we used to be able to do using TweakUI).

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
family guy    0

Anyone having a problem with most recently used programs not being remembered? I unchecked the box, then rechecked it later and Vista still doesn't remember commonly used programs.

Share this post


Link to post
Share on other sites
skypx    3

For some strange reason I have a new folder showing up in the control panel. Does anyone know how to reset the control panel to the default configuration or to remove the new folder? Thank you.

controlpanelrr0.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rahul    0
Does anyone know how to hide a drive? I have a drive that I want to hide (like we used to be able to do using TweakUI).

Thanks!

Im using TweakVI Basic ( Free) to Do this

get it at www.totalidea.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
winXpert    0

This thread has some information on How to disable the media view in windows explorer? [Media view being the the view that shows "Tags", "Date taken", and "Rating column for new folders]

::winXpert::

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zoom7000    148

Nice tweaks, surely more will come along as we learn more and more about Vista!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tunafish    7

Getting all network devices and storage devices to show

If like me you have other devices on your network, such as another PC running Linux or Mac, or some remote storage you might find vista will not see them in the network or refuse to connect to them.

This happened with my mac, were vista saw the mac on the network but would not let me login to it.

So to get these devices working do the following:

Click on the Start Button and in the search bar key in secpol.msc and then hit enter.

When the Local Security Policy editor has loaded, expand Local Policies (on the left side) and select Security Options.

Scroll through the list (right side) and locate "Network Security: LAN Manager authentication level." Right click on this setting and select Properties.

Change the setting to "Send LM & NTML - use NTLMv2 session security if negotiated"

Hit OK and your NAS will work again.

Read Here

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.