Microsoft acknowledges bug causing YouTube playback errors on all Edge versions

Microsoft has acknowledged an issue affecting all versions of the Edge browser that results in YouTube videos failing to play when AdBlock or AdBlock Plus extensions are enabled. The Redmond giant said in a Tech Community post that it investigated the possible bug based on user feedback. The problem currently affects the browser on all operating systems.

Users reported being served with an error or a blank screen when trying to play videos on the YouTube website. The issue was faced by users that had the ad-blocking extensions enabled. Currently, the only workaround for the issue for those that are facing it is to disable the extensions and reload the page to play the video.

The post adds that the team is working on investigating further while working on a fix. The firm is looking for users to provide feedback on whether they are seeing the error when the extension is disabled, or even without the extension installed. You can provide feedback by pressing the Shift+Alt+I keys and providing the details, or by heading to the ellipsis menu (…) > Help and feedback > Send feedback. You can also choose to send diagnostic data to help the teams check for logs.

Since the issue is known to affect all, Canary, Dev, Beta, and Stable flavors of the browser on all platforms, the company could push a hotfix to all versions when a resolution is ready. For now, though, the only way for those affected to get YouTube to work is by disabling the Adblock extensions

Report a problem with article
1585909479_microsoft_7
Next Article

Microsoft and Harvard launch an open source platform for differential privacy

1586290153_ios14-3
Previous Article

Hands on with the first iOS 14 developer beta

19 Comments - Add comment

Advertisement